Page 1 of 2

Om systemet bakom den nya hemsidan

Posted: 27 Oct 2004, 11:46
by Carl Johan
Vi har vid flera tillfällen diskuterat hur viktigt det är att:

1. flera personer kan administrera hemsidan och att den är skapad på så sätt att flera personer enkelt kan utveckla den.

2. sidan ligger på ett webhotell, så att vi inte är beroende av någon enskild person för att den ska hållas uppe.


Att det nu finns en hemsida är förstås jättebra, men hur går det med ovanstående punkter? Finns det någon möjlighet för fler än WoBo att uppdatera hemsidan än, och kommer det att finnas det snart?

Posted: 04 Nov 2004, 09:30
by jpyllman
Tycker att det va synd att den wiki wiki sidan som fanns förut för länge sen inte fick något genomslag. Då hade typ alla kunnat lägga upp saker. Och kör man en bra wiki wiki kan man ju låsa vissa sidor så bara vissa grupper får ändra. Så att man vet att officiella sidor för förbundet verkligen är förbundet som skrivit.

Posted: 04 Nov 2004, 23:53
by kettil
Go Wiki!!!

Förslag, GIS

Posted: 03 Feb 2005, 07:01
by sestir
Jag stödjer också principiellt en wiki men min erfarenhet (.wow.) säger mig att där det går ska man använda en automatiserad lösning som bygger på dynamisk repressentation av innehåll i en databas.

Detta skulle fungera för:

- Svenska go-spelarlistan
- turneringskalendern
- registrering till turnering
- klubblistan
- rankningskommitteens upprankningar

Jag har gjort en liten demo-applet och lagt den här. Den fungerar inte fullt ut men kan ge en kännsla för hur ett nytt system skulle kunna se ut.

Edit:
Eftersom projektet nu är igång behövs ingen demo såjag plockar bort adressen. Sista server-materialet borta. Nu kan jag ha datorn avstängd på natten och slipper ha två kopior av appleten. Skönt. :)
end edit

Jag gillar inte att jobba i onödan men om jag får klartecken av ansvariga så behöver jag bara en medhjälpare som kan programmera de script som kopplar appleten till databasen, och en (WoBo) som tillhandahåller databasen, så borde det kunna bli användbart i tid till Sthlm Open.

Självklart är koden open source med välskrivna kommentarer.

Posted: 03 Feb 2005, 09:07
by arndt
jpyllman wrote:Tycker att det va synd att den wiki wiki sidan som fanns förut för länge sen inte fick något genomslag. Då hade typ alla kunnat lägga upp saker. Och kör man en bra wiki wiki kan man ju låsa vissa sidor så bara vissa grupper får ändra. Så att man vet att officiella sidor för förbundet verkligen är förbundet som skrivit.
Menar du den som Nicklas Ekstrand hade? Berodde inte det mest på att han tröttnade på go?

...

Posted: 04 Feb 2005, 02:03
by sestir
Någon undrade varför det inte går att zooma i appleten jag la upp (länk ovan). Det beror på att det skulle ta ca 30 timmars arbete att fixa det. Därefter skulle appleten vara färdig.

Det är enkelt att föreställa sig hur den skulle se ut och fungera när den är färdig. Det är också enkelt att föreställa sig att ingen vill spendera de 2-3 timmar som krävs för att få den att fungera på sgfs sajt. Men det är väldigt svårt att föreställa sig vem jag skulle debitera 7000,- för arbetskostnaden.

Därför har jag inte gjort appleten färdig. Jag jobbar gärna ideellt så länge mitt arbete uppskattas men vissa tycks religiöst motsätta sig allt som ser ambitiöst ut så det blir nog inget.

Men lycka till med arbetet på sajten. =P

Re: ...

Posted: 04 Feb 2005, 09:33
by arndt
sestir wrote:Någon undrade varför det inte går att zooma i appleten jag la upp (länk ovan). Det beror på att det skulle ta ca 30 timmars arbete att fixa det. Därefter skulle appleten vara färdig.
Jag tycker den var snygg.

Re: ...

Posted: 05 Feb 2005, 09:15
by memark
sestir wrote:Det är enkelt att föreställa sig hur den skulle se ut och fungera när den är färdig. Det är också enkelt att föreställa sig att ingen vill spendera de 2-3 timmar som krävs för att få den att fungera på sgfs sajt. Men det är väldigt svårt att föreställa sig vem jag skulle debitera 7000,- för arbetskostnaden.
2-3 timmar låter väl inte mycket om man får till en såpass snygg sida? Och varför ska du debitera någon om du så gärna jobbar ideellt? *fattar inte*
sestir wrote:Därför har jag inte gjort appleten färdig. Jag jobbar gärna ideellt så länge mitt arbete uppskattas men vissa tycks religiöst motsätta sig allt som ser ambitiöst ut så det blir nog inget.
Har någon trampat dig på tårna tidigare, eller varför denna bitterhet?

Posted: 05 Feb 2005, 13:09
by Kanin
Jag blir tvungen att hålla med memark, jag tycker det är lite konstigt att först spendera en massa tid på att göra en demo och bete sig som man är villig att göra något för att sedan konstatera att, eftersom så många ogillar ideelt arbete (tydligen!), så ska man nog inte göra något trots allt....

Antingen är man villig att göra ideelt arbete eller så är man det inte. Du kan vara säker på att många uppskattar det och att du kommer tackas mångfaldigt om du nu skulle bestämma dig för att fullfölja den plan som du verkar ha utarbetat.

/Kanin

..

Posted: 06 Feb 2005, 09:02
by sestir
Ja, jag har lite tidigare erfarenheter av att göra ideellt arbete och sedan finna att det inte tas emot med glädje eftersom det höjer ambitionsnivån på övriga delar för mycket. Men jag menar inte att sprida bitterhet.

Dock är det så att det är möjligt att lösa detta med _ENBART_ wiki istället. Då får man inga snygga kartor men man får ett generellt system för att uppdatera sidorna, som inte är beroende av att någon kan programmera java och någon php/perl/c++, för att lägga till nya funktioner när sådana önskas.

Samtidigt vill jag betona att denna applet inte är tänkt att ersätta wiki. Wiki ska vi ha i vilket fall.

Dock behöver jag få kontakt med den person som i praktiken avgör innehållet på SGFs sajt för att veta om det är någon mening för att göra det färdigt.

Hoppas jag kan uttrycka det här nu så att alla förstår...
Jag gör gärna rimliga mängder ideellt arbete OM
- andra också är villiga att göra det
- det jag gör används (på riktigt)
Jag kan tänka mig att göra sådant som inte används OM
- jag får betalt

Ingen bitterhet men nu förstår ni väl?

Och var är WoBo?????