EM 2008
EGC är mer än bara en goturnering. Det är två veckors semester för vuxna människor.
Som sagt, många vill kunna ta en öl efter ronden, eller till maten, eller bara i största allmänhet.
Jag tror det vore ett misstag att inte ha någon form av bar eller försäljning i anslutning till lokalerna.
Jag anser att det är uteslutet att förbjuda alkohol helt (oavsett var den inhandlats).
Ett helt alkoholfritt EGC tror jag bara kommer att få negativa effekter:
1) Många gästande spelare kommer att tycka att det är totalt obegripligt och idiotiskt, och bara bli irriterade.
2) Många kommer att strunta i det och dricka i lokalerna ändå. (Vem tänker ställa upp som "alkoholpolis" och gå runt och beslagta burkar och flaskor?)
3) Många kommer att gå någon annanstans på kvällarna, så att spelarna skingras.
Som sagt, många vill kunna ta en öl efter ronden, eller till maten, eller bara i största allmänhet.
Jag tror det vore ett misstag att inte ha någon form av bar eller försäljning i anslutning till lokalerna.
Jag anser att det är uteslutet att förbjuda alkohol helt (oavsett var den inhandlats).
Ett helt alkoholfritt EGC tror jag bara kommer att få negativa effekter:
1) Många gästande spelare kommer att tycka att det är totalt obegripligt och idiotiskt, och bara bli irriterade.
2) Många kommer att strunta i det och dricka i lokalerna ändå. (Vem tänker ställa upp som "alkoholpolis" och gå runt och beslagta burkar och flaskor?)
3) Många kommer att gå någon annanstans på kvällarna, så att spelarna skingras.
Per-Erik Martin [1d]
that is the sprit.
En idé kan vara att göra som de gjorde i Oulu förra sommaren. Efter dagens sista rond, tågade alla iväg till en stor gräsmatta där folk slog sig ner och spelade go och drack öl fram till 10-tiden. Sen hade de avtal med Bar Milou, så på natten gick de som ville dit medans övriga gick och sov eller spelade Munschkin.
Jag tror inte heller att det går att hålla alkohol borta från spellokalen. När vi hade Arctic i Luleå lyckades jag inte ens få den egna klubbens medlemmar att lämna spriten hemma. ><
Dock kanske vi inskränker serveringen till max folk-öl. Inte för att jag vet men jag antar att folk kan bli stökiga annars. ^^;;
Jag tror inte heller att det går att hålla alkohol borta från spellokalen. När vi hade Arctic i Luleå lyckades jag inte ens få den egna klubbens medlemmar att lämna spriten hemma. ><
Dock kanske vi inskränker serveringen till max folk-öl. Inte för att jag vet men jag antar att folk kan bli stökiga annars. ^^;;
Re: that is the sprit.
Onödigt.sestir wrote:Dock kanske vi inskränker serveringen till max folk-öl. Inte för att jag vet men jag antar att folk kan bli stökiga annars. ^^;;
På de EM jag besökt (Frankrike, Rumänien och Slovakien), så var det alkoholservering. Någon stökighet förekom inte ö.h.t., knappt ens höjda röster.
Det är ju gospelare det handlar om, inte fotbollssupportrar.
Per-Erik Martin [1d]
Jag har varit med i 11 EM hittills.
Vad jag minns har det spelats i en enda stor sal bara en gång
(Italien 1996), det är inte helt omöjligt men det hände då att någon reste sig och ropade åt alla att vara tysta. Någon uppdelning i mindre lokaler
är antagligen att föredra.
Klassrum och liknande är ok. Det bör finnas sidoutrymmen för
umgänge, de flesta föredrar om partierna i huvudturneringen spelas
under tystnad och utan störningsmoment, men salar med 100 spelare
eller fler brukar fungera bra också.
Utskänkning är ett delikat kapitel. På de platser vi tittat på har det varit
rätt olika villkor som föreslagits (t.ex. rätt fritt på isolerad plats som
Kjesäter, eller att de gärna vill sälja öl och vin men ganska dyrt,
som på Sätrabrunn, eller rätt restriktiv attityd som i Leksands
kommunala lokaler). Om man inte kan servera alkohol på plats
i anslutning till spellokalen så bör det nog finnas möjligheter i omgivningen. I Leksand skulle t.ex. de flesta bo på campingen
och dör finns ju både krog och möjlighet att förtära medhavda drycker
i godan ro.
Jag tyckte i början att utskänkning med rimliga priser var oundgängligt,
men lutar nu åt att man inte ska låta den frågan bli avgörande om
när man tittar på ett alternativ som i övrigt är bra. Jag håller med
pem om att det inte blivit "stökigt" på något EM, inte ens i Ryssland.
Troligtvis inser de gospelare som är begivna på rusdrycker och även
hasch o dyl att EM i Sverige måste bli relativt nyktert.
mvh
henric
Vad jag minns har det spelats i en enda stor sal bara en gång
(Italien 1996), det är inte helt omöjligt men det hände då att någon reste sig och ropade åt alla att vara tysta. Någon uppdelning i mindre lokaler
är antagligen att föredra.
Klassrum och liknande är ok. Det bör finnas sidoutrymmen för
umgänge, de flesta föredrar om partierna i huvudturneringen spelas
under tystnad och utan störningsmoment, men salar med 100 spelare
eller fler brukar fungera bra också.
Utskänkning är ett delikat kapitel. På de platser vi tittat på har det varit
rätt olika villkor som föreslagits (t.ex. rätt fritt på isolerad plats som
Kjesäter, eller att de gärna vill sälja öl och vin men ganska dyrt,
som på Sätrabrunn, eller rätt restriktiv attityd som i Leksands
kommunala lokaler). Om man inte kan servera alkohol på plats
i anslutning till spellokalen så bör det nog finnas möjligheter i omgivningen. I Leksand skulle t.ex. de flesta bo på campingen
och dör finns ju både krog och möjlighet att förtära medhavda drycker
i godan ro.
Jag tyckte i början att utskänkning med rimliga priser var oundgängligt,
men lutar nu åt att man inte ska låta den frågan bli avgörande om
när man tittar på ett alternativ som i övrigt är bra. Jag håller med
pem om att det inte blivit "stökigt" på något EM, inte ens i Ryssland.
Troligtvis inser de gospelare som är begivna på rusdrycker och även
hasch o dyl att EM i Sverige måste bli relativt nyktert.
mvh
henric