Vinn en resa till Japan!

För allt som inte handlar om go

Moderators: boywing, pel, sestir, pem

Post Reply
Martin Danerud
Posts: 1
Joined: 07 Feb 2008, 09:17

Vinn en resa till Japan!

Post by Martin Danerud »

Shogi är det "japanska schackspelet". Sveriges Shogiförbund har fått två inbjudningar till International Shogi Festival i Tendo, Japan, 8-9 november 2008. En inbjudan gäller dan-gruppen (för elitspelare i shogi med "svart bälte"). Den andra inbjudan gäller kyu-gruppen (nybörjare och spelare med viss erfarenhet).
De fyra bästa spelarna inom varje kategori (dan och kyu) vid SM-turneringen i shogi i Stockholm 29-30 mars 2008 (se inbjudan på http://shogi.hem.nu) kommer att göra upp i ett direkt avgörande Japankval i Trollhättan 31 maj - 1 juni 2008.
Vad gör man då som nybörjare för att kunna vinna en resa till Japan (100 000 yen i ersättning för flygresan + helpension i Japan med option om förlängd vistelse då man själv betalar eventuella omkostnader)?

1) Börja träna shogi (exempelvis på http://www.kurnik.org). Regler finns på http://shogi.hem.nu.
2) Bli medlem i Sveriges Shogiförbund. Kostnaden är 50 kr. Skicka ett e-mail till sveriges_shogiforbund@hotmail.com.
3) Deltag i SM-turneringen i Stockholm. Kostnaden är 100 kr. Det krävs ingen annan spelstyrka än att man kan spelreglerna.
4) Bli bland de fyra bäst placerade kyu-spelarna (det borde räcka att bli bland de åtta bästa spelarna). Var inte orolig för detta steg! Sveriges Shogiförbund har funnits i tio år, men den nivå du behöver komma upp till för att nå detta steg är fullt möjlig för en målmedveten nybörjare.
5) Träna mer.
6) Spela Japankvalet i Trollhättan med semifinaler på lördagen och finaler på söndagen. Om du vinner, så kan du kvittera ut dina biljetter till Japan. Om du inte vinner, så har du ändå ett bra utgångsläge inför nästa tävling om japanbiljetter. Sverige har blivit inbjudna alla fyra gånger som detta evenemang har ägt rum.

Jag är ordförande i Sveriges Shogiförbund och dessutom en av Sveriges dan-spelare (2-dan). Jag svarar gärna på frågor om hur du skall göra för att vinna en resa till Japan.

Post Reply