30 länder

Diskussioner kring EM 2008 i Sverige
Locked
henric
Posts: 1096
Joined: 11 May 2004, 08:10

30 länder

Post by henric »

Med den senast anmälde, från Luxemburg, är vi uppe i 30 olika länder på EGC-listan: http://egc2008.eu/en/registration/statistics.php .

Man kan snarast fråga sig vilka länder som fattas nu.
Först och främst Litauen, vi hoppas på en stor grupp därifrån men det är lite oklart vad som kommer att hända. Estland är en färsk go-nation men relativt nära granne, jag hoppas vi kommer att få några därifrån. Portigal fattas ännu. Så också Turkiet, som är ganska stort i tävlingsaktiva gospelare sedan några år. När det gäller Ukraina har det betalats in en preliminär avgift och det har varit på tal med en grupp om något tiotal. Vitryssland är inte så stort i go men vi hade ju i alla fall en vitrysk deltagare på student-EM förra året. Cypern är en ny EGF-medlem och vi borde väl kunna hoppas på ett par deltagare därifrån. En grupp spelare från Azerbaijan var anmälda i somras men har kanske fallit bort, de har i alla fall aldrig betalat anmälningsavgift. Vi har ingen från Bosnien-Herzegovina. Inte heller från Lettland eller Armenien. Island, Liechtenstein, Andorra, San Marino, Monaco, Vatikanstaten, Grekland och Bulgarien brukar väl inte ha några EM-deltagare, men kanske någon kan dyka upp förr eller senare.

Om vi går utanför Europa så skulle man väl vänta sig några spelande deltagare från USA. Det vore kul med några sydamerikaner också, Argentina, Brasilien och Mexico har ju rätt många. Kanske vi skulle kunna få in någon från Nya Zeeland? Har jag glömt något viktigt land?

Vi har anmälda på alla amatörranker från 7d till 20k, fast bara en på 19k än så länge. 17 har anmält sig på 20k, frågan är om det verkligen är en bra idé att skapa ett golv vid 20k, nybörjarrankerna brukar ju starta från 30k.

Vi har idag 472 anmälda totalt, varav 387 som tänker spela i turneringarna. Detta är mer än någon gokongress haft så långt innan den börjar. För många länder är det också redan fler anmälda än det någonsin varit förut, som till exempel för Sverige och Japan. Det är glädjande! Det blir spännande att se hur många vi kan bli till slut! Obs att det blir lite dyrare att anmäla sig efter 15 mars, så passa på och anmäl er innan dess, ni som inte gjort det redan! Det finns också mer boende att välja på ju tidigare man är ute och vi kan snart bli tvungna att avboka många överskottsplatser - det är rätt stort tryck utifrån (icke-gospelare) redan.

mvh
Henric
A-lan
Posts: 130
Joined: 20 Apr 2006, 10:02

Re: 30 länder

Post by A-lan »

henric wrote:Vatikanstaten
Spelar inte påven eller kardinalerna Go? ;)
henric
Posts: 1096
Joined: 11 May 2004, 08:10

Re: 30 länder

Post by henric »

A-lan wrote:
henric wrote:Vatikanstaten
Spelar inte påven eller kardinalerna Go? ;)
Det är ju lite svårt att veta. De kanske inte vill skylta utåt om hur de använder sin tid därinne.

Annars har de italienska gospelarna alltid haft lite svårt att organisera sig på ett vettigt sätt, så det har diskuterats av och till att sätta upp ett goförbund i San Marino eller Vatikanstaten för att kunna ge politisk asyl åt italienska dissidenter.

mvh
H.
martin stiassny
Posts: 6
Joined: 25 Jan 2008, 19:12
Location: Leksand / Hamburg

Re: 30 länder

Post by martin stiassny »

henric wrote:
A-lan wrote:
henric wrote:Vatikanstaten
H.
Moldavia will be realistic for EGC2008. Sure Ukraine and Belarus will come because of the EGF-Meting. Also Croatia.
And what's about Iceland ? Do we know someone from this country ?

I think we'll get at least 35 countries.

Martin
Locked