Page 1 of 1

När får sidorna HTTPS??

Posted: 24 May 2018, 18:58
by jpyllman
Det behöver ju inte kosta något. https://letsencrypt.org/, finns klienter både för windows(IIS) och linux(Apache) och automatisk förnyelse av certifikat.

Jens

Re: När får sidorna HTTPS??

Posted: 26 May 2018, 14:01
by Eskil
Min gissning skulle vara när någon känner för att ordna det, vilket kan ta ett tag. Jag pysslar lite på distans ibland, men är inte längre engagerad i förbundet (bor utomlands) och har därför minimalt med tid att hjälpa till så fokuserar på underhåll.

Med det sagt så har jag själv använd letsencrypt tidigare, och håller med om att https är att föredra. Om jag hittar tid så kanske jag kolla på det.

Re: När får sidorna HTTPS??

Posted: 09 Jun 2018, 10:50
by Eskil
Hej igen,
Jag kikade lite på HTTPS. Jag har använt letsencrypt tidigare, men det var ännu enklare än så. Oderland, SGFs webhotell, har en tjänst för att skapa letsencrypt-certifikat via adminpanelen. Jag har nu gjort så för alla (sub)domäner för goforbundet.se. Jag har sedan lagt in en forcerad omdirigering från http till https in .htaccess-filerna enligt https://www.oderland.se/support/artikel ... ill-https/. Såvitt jag kan se så verkar alla sidor nu funka med https. Om något verkar konstigt, säg gärna till så jag kan undersöka felet. Men det verkar funka.

Edit: Bilderna på https://goforbundet.se/web/node/31 och https://goforbundet.se/web/node/5 var visst länkade med http, jag har ändrat länkarna till https så att webbläsaren visar "secure" för även dessa två sidor. Säg till om ni hittar fler.

Mvh
Eskil